Μία σχετικά απλή συνταγή που όμως ξεχωρίζει για την έντονη και ισορροπημένη γλυκιά της γεύση καθώς και για το μαλακό και με βελούδινη υφή γκανάζ της.
Η διακριτική και γλυκιά γεύση του βερίκοκου και του μάνγκο συνδυάζονται με την απαλή αίσθηση της καραμέλας βουτύρου με στόχο να συνυπάρξουν αρμονικά και να εμπλουτίσουν την γευστική παλέτα.
Τραγανή καραμέλα αρωματισμένη με πορτοκάλι και μπαχαρικά εμπνευσμένα από την αμερικάνικη συνταγή για τζιντζερμπέντ τρίβεται και αναμιγνύεται σε μείγμα πλούσιας σοκολάτας γάλακτος και χειροποίητης πραλίνας φουντουκιού.
Η υπόξινη γεύση του σμέουρου και της φράουλας σε συνδυασμό με ένα φρουτώδες γκανάζ λευκής σοκολάτας και μείγμα μούρων μας δίνουν την πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή της κλασικής γεύσης «φρούτα του δάσους».
Το δυνατό χαρακτηριστικό άρωμα αλλά και η οξύτητα του φρούτου του πάθους δένουν αρμονικά με ένα ιδιαίτερο γκανάζ που κυριαρχούν οι απαλές νότες της βανίλιας Bourbon, της καραμέλας και της πραλίνας αμυγδάλου.
Το λεμόνι, το μέλι και το φουντούκι μας δίνουν την τέλεια ισορροπία γεύσεων σε ένα απαλό γλυκόξινο γκανάζ που αναδεικνύει την ξεχωριστή γεύση κάθε συστατικού.
Η απαλή γεύση της μπανάνας και η οξύτητα του φρέσκοστημένου χυμού λάϊμ συνδυάζεται υπέροχα με την γλυκιά και φουντουκένια αίσθηση της χειροποίητης τζιαντούγιας φουντουκιού.
Η γλυκόξινη γεύση του φρεσκοστημένου χυμού πορτοκαλιού αλλά και το πλούσιο άρωμα του ξύσματος του έρχονται για να συμπληρώσουν την τραγανή και γλυκιά αίσθηση της Τζιαντούγιας αμυγδάλου και της καραμελωμένης καρύδας.
Για τους λάτρεις του κλασσικού μία σοκολάτα με γέμιση πραλίνα φουντουκιού οπου η τέλεια αναλογία και η ποιότητα των συστατικών του δίνουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία σε μια πολύ γνωστή γεύση.
Η πικρή επίγευση που τείνει να αφήσει η τζιαντούγια ταχινιού δένει αρμονικά με την γλυκύτητα ενός γκανάζ απο σοκολάτα γάλακτος και μέλι με αποτέλεσμα να μας δίνει την τέλεια ισορροπία γεύσεων.
Το σιρόπι σφένδαμου με την ιδιαίτερη και γλυκιά του γεύση συνδυάζεται υπέροχα με ένα γκανάζ που η παρουσία του του καρυδιού είναι εντονη δίνοντας μας μία μοναδική αίσθηση.
Ενα απλό αλλά έντονο γκανάζ μαύρης σοκολάτας έρχεται να συμπληρώσει απο την δυνάτη γλυκόξυνη γεύση του σμέουρου σε έναν απο τους πιο αγαπημένους συνδυασμούς.
Σπασμένοι κόκκοι εσπρέσσο δίνουν την έντονη γεύση τους σε ένα κλασικό γκανάζ που συμπληρώνεται έντεχνα απο μια παχύρευστη και απαλή κρέμα Baileys.
Ενα απαλό άρωμα τεκίλας και διαφόρων μπαχαρικών δίνει σιγά σιγά τη σειρά του στην πικάντικη γεύση του τσίλι σε ένα γκανάζ που η γλυκιά του νότα τις σοκολάτας γάλακτος είναι αισθητή καθ` όλη τη διάρκεια.
Έντονα αρώματα μπαχαρικών και πορτοκαλιού έρχονται να προστεθούν σε ένα γκαναζ σοκολάτας γάλακτος με cointeau που διακρίνεται για την δυνατή και ιδιαίτερη γεύση του.
Η απαλή και γλυκιά γεύση πουρέ καρύδας ενισχύεται με τριμμένη καρύδα και λικέρ Malibu με σκοπό να πλημμυρίσει τις αισθήσεις μας σε μια ισορροπία λευκού και μαύρου γκανάζ.